Oct 2012 11

My teď trošku zadrhávali, co se týkalo internetových aktivit, ale jak říkáme není to jenom o nás, ale o Nás  všech a tady další BEZPENĚŽNÍ AKCE v Plzni!!! tak šup pojďme se učit jinému myšlení :) Na tomto je vidět, že nás je čím dál tím víc, kdo chce vyměňovat své nepotřebné punčocháče a nebo snad máš hodně kompotů a chceš novou peněženku. Tak pojď se ponořit a zkoumat s námi do Bezpeněžní zóny, která bude vytvořena 20.října v klubu Pohoda ;)  Pokud se chcete nabídnout své služby, nebo um, spojte se přes facebook s pořadateli či klidně přes nás a do Bezpeněžní zóny se můžete přidat. Událost na facebooku.

Těšíme se na Vás!!!

Oficiální text:  ”Jablka za 19,90, rajčata za 39,90, tričko za 199,-, nejnovější sestřih za 399,-, … křičí na nás poutače ze všech stran. Kličkujeme mezi slevovými lákadly, které slibují výhodnou koupi. Bombardují nás reklamy, které nám vnucují to, bez čeho nebudeme moci žít. Číhají a násilně okrádají naši peněženku a my se bezhlavě vrháme do konzumní propasti. Sami však lapají po dechu, když propast z vlastní svobodné vůle míjíme …
I my jsme se rozhodli tuhle propast minout a jedinou cestou, která se nám naskýtá je smě

na. A proč směna? Snad každý disponuje dovedností, kterou druhý postrádá, snad každý má plno nepotřebných věcí, které druhý naopak využije. Proč hned utíkat do krámu a utrácet? Můžete však namítnout, že můžeme prodávat, ale je také pravdou, že za získané peníze si zase koupíme to, co nám chybí. A už jsme uvízli v kolotoči, který se točí a točí a nejde z něj vyskočit. My chápeme směnu, jako záchrannou brzdu, která kolotoč přibrzdí. proto jsme se rozhodli, po vzoru Alerty, Bezpeněžní zónu uskutečnit i tady v Plzni. Chceme se pokusit a sami vyzkoušet, že právě směna, je tou brzdou kolotoče. Přijďte i vy směnit.
Jen činem bude svět takový, jaký si jej přejeme!Od 14.00 si můžete přijít vyměnit ty věci, které nepotřebujete a odnést si místo nich to, co vám padne do oka.
Bude připraven:
bazárek
výměnné FNB distro, kde za směnu dostanete jídlo
kadeřnické umění
a další připravujeme.Od 18:00 vám pustíme film, a aby toho nebylo málo, tak váš sluch uspokojí místní dj´s.”